Kasa Defteri ve Kasa Programı

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı kasa_defteri1.png

Kasa defteri; İşletmelerin günlük yaptıkları tahsilat ve tediye (ödeme) işlemlerini takip ettikleri deftere verilen isimdir. Günümüzde bu işlem artık defterlerde değil, bilgisayarlar üzerindeki ön muhasebe programlarıyla takip edilmektedir. Bir çok ön muhasebe programı içerisindeki kasa modülü sayesinde kasa defteri takibi yapılabilmektedir. Vergi usül kanununa (VUK) göre kasa defteri zorunlu tutulması gereken defterlerden değildir ancak gelir gider akışını kontrol altında tutmak için kullanılabilir.

Aymet KOBİ, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe ve Aymet.NET muhasebe programları içerisinde gelişmiş bir kasa modülü ve bunun içerisinde kasa defteri, kasa ekstresi, kasa bakiye raporu, nakit para akışı grafiği, kasiyer takibi, kasa fişi, tahsilat makbuzu, tediye makbuzu gibi bir çok özellik bulunmaktadır. Tüm işlemler tam entegre çalıştığından herhangi bir ticari faaliyetle ilgili işlem yaptığınızda otomatik olarak o işlemle ilgili kasa fişi ilgili hesaba girilmektedir. Örneğin; Aymet muhasebe programları üzerinde kapalı fatura kestiğinizde otomatik olarak o işlem için ilgili kasa üzerinde kasa fişi oluşturulur ve tahsilat veya ödeme alanları doldurulur. Böylece siz istediğiniz bir zamanda kasa defterini görüntüleyebilir ve isterseniz yazdırabilirsiniz. Her bir kasa için ayrı ayrı kasa defteri tutabilir, ve tarih bazında rapor alabilirsiniz. Kasa defteri üzerinde tahsilat ve ödeme bölümlerini görebileceğiniz gibi aynı zamanda önceki günden devreden tutarı ve kasa mevcudunu da görebilirsiniz.

Aymet muhasebe programları üzerinde tek bir tahsilat veya tediye makbuzu üzerinde hem kasa giriş/çıkış işlemi, hem havale, hem çek/senet hem de taksit işlemini tek seferde yapabilirsiniz. Bu yapmış olduğunuz işlemlerden kasa ile ilgili olanlar doğrudan kasa fişi olarak kaydedilirler ve size ikinci bir işlem kalmaz. İstediğiniz zaman kasa defterinizi görüntüleyebilirsiniz. Aymet muhasebe programlarında kasa defterini doğrudan kasa fişi üzerinden de erişmek mümkündür. İstediğiniz bir kasa fişinin üzerindeyken “Kasa Defteri Yazdır” seçeneği ile o tarihteki kasa defterindeki hareketleri görebilir, isterseniz çıktısını da alabilirsiniz.
Aymet muhasebe programlarında kasa defteri takibi hem çok kolay ve pratik hem de çok hızlıdır. Aymet muhasebe programlarında istediğiniz kadar kasa açabilirsiniz.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=172

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda Gelir Gider Takibi

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı indir.jpg

Ticari işletmelerin takiplerini defter veya bilgisayar ortamında yapmış oldukları en önemli kayıt şekli gelir gider takibidir. Firmalar gelir gider takipleriyle kar marjlarını, personel maaşlarını ve hatta ürün portföyü gibi öğelerini belirlemektedirler. Bu tespit sonucunda işletme yetkilisi veya sahibi işletmenin devamı ve kâr etmesi için farklı yöntemler uygulayacaktır.

İşletmenin gelir ve gider hesabını defter ortamında tutması işletme için büyük dezavantaj oluşturur. Bu nedenle işletmeler ve hatta bu işletmeler arasında gıda işletmeleri ön muhasebe veya muhasebe programlarıyla gelir gider detaylarını bilgisayar ortamında kayıt etmektedirler. Aymet yazılımlarına ait Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe Aymet Genel Muhasebe, Aymet Hızlı ve Aymet Hızlı Entegre ++ programlarından herhangi birisini kullanan bir gıda işletmecisi gelir gider hesabını çok rahat ve programlı bir şekilde yapabilmektedir. Aymet muhasebe yazılımları rapor çeşitliliği ile bu gelir ve giderleri tüm detayını kullanıcıya istemiş olduğu bir çok kriterde sunmaktadır. Gelir gider yönetiminde işletme gelirlerine ait birikimi Aymet yazılımlarında kasa ve banka modüllerinde barındırmaktadır. Müşterilerden yapılan tahsilatların tümü bu modüllerde ön muhasebe programı tarafından barındırılmaktadır. Aynı şekilde işletmeye ait giderlerde yine kasa ve banka modüllerinden işletme muhasebe operatörünün belirlediği biçimde personel maaşları, yemek giderleri, alış faturaları vb.. niteliklerde çıkış yapılabilir. Bu işlem dizilerinin sonucunda Aymet yazılımları kasa rapor seçenekleri ile detaylı kriter özellikleriyle kullanıcının tarih, cari, işlem açıklaması vb.. talep etmiş olduğu detayların tümünü ekrana yansıtacaktır. Aymet ön muhasebe ve genel muhasebe yazılımlarında ayrıca Excel dosyasına dış veri çıkışı alınarak kullanıcısına özel ve serbest bir çalışma biçimi uyarlamasına da olanak sağlamaktadır.

Sonuç olarak gıda işletmeleri Aymet yazılımlarına ait ön muhasebe ve genel muhasebe kullanımlarında, firmalarına ait müşterilerinden ve ortaklarından gelen tahsilat ve diğer gelirleri, tedarikçilerine yapılan ödemeler, vergi, sgk, personel, yemek, kargo, ulaşım, telefon vb.. özel giderleri evrak bazında giriş yaparak gelir gider takibini kusursuz bir şekilde yapabilmektedir. Firmanın geleceğinin ve işleyişinin en önemli elemanlarından biri olan gelir gider takibi mutlaka kurumsallaşmış ve desteği kesintisiz ön muhasebe veya genel muhasebe yazılımları ile yapılmalıdır. Aymet Yazılım Çözümleri etkili referanslarıyla gıda sektöründe de birçok müşterisine hizmet vermektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=87

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Kimya İstenilen Biçimde Fatura Ayarlarının Yapılabilmesi

Ticari işlemeler ve firmalar açısından kurumsal kimlik oldukça önemli bir ayrıntıdır. Günümüzde birçok firma kurumsal kimlik çalışmaları açısından, reklam, logo vb.. düzenlemeler yapmakta ve piyasa ortamında taleplerin dikkatini üzerine çekmektedir. Bu çalışma sayesinde firma veya işletme bölgede ve sektörde tanınmakta ayrıca belirgin özellikleriyle tercih edilerek satış potansiyelini artırmaktadır. Kurumsal kimlik sadece satış öncesi değil satış sonrasında da devam eden bir çalışmadır. Satış sonrası kurumsal kimlik çalışmaların bir tipi ise müşterilere satış sonrası düzenlenen satış faturaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Firma veya ticari işletmelerin müşterilerine kesmiş olduğu satış faturaları logolu ve firmaya özgü renk ve çizgilerle düzenlenmiş olmalıdır. Ayrıca faturalarda el yazısı kullanılmamalı simetrik ve düzgün biçimde uygun yazıcılar tercih edilmelidir.

Firmalar faturalarının logolu veya resimli tasarımlarını T.C. Maliye Bakanlığı onaylı matbaalarda kayıtlı ve numaralı olarak baskı alabilmektedirler. Firmaların kurumsal faturalarına düzgün yazıcı baskısı alabilmeleri için ön muhasebe programı veya muhasebe programı kullanmaları gerekmektedir. Ön muhasebe ve muhasebe programı kullanımı fatura düzenleme ve yazdırma durumunda firmaya hem zaman, hem müşterisine ait kayıt ve takip detayı oluşturacaktır.

Aymet Yazılım Çözümleri satışını yapmış olduğu ön muhasebe, muhasebe, perakende satış programlarında fatura ve fiş yazımı hususunda kusursuz çözümler yapmış ve müşterilerinin kullanımına sunmaktadır. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Muhasebe programlarında firma veya işletme yapısına uygun fatura tasarımı profesyonel bir biçimde Aymet Yazılım Çözümleri teknik servis ekiplerince düzenlenmektedir. Düzenlenen bu fatura formlarında ön muhasebe programı ve muhasebe programı yetkilisi tarafından ayrıca talep edilebilecek Son Cari Hesap Bakiyesi, Banka Hesap Numaraları, İndirim Oranı ve Tutarı, belirlenen alana serbest not yazımı gibi alanlar tanımlanabilmektedir. Firma ön muhasebe veya muhasebe programı yetkilisi bu genişletme ile müşterilerine özel çalışmaları fatura evrakında yapabilmekte ve gerek bilgi amaçlı, gerek promosyon amaçlı ileriye dönük çalışmalara temel bir yapı oluşturabilmektedir.

Aymet Yazılım Çözümlerine ait Aymet Hızlı ve Aymet Hızlı Entegre ++ perakende program paketlerinde ise fiş tasarımı yine bir yapısına özgü pos bank cihazlarda yazdırılacak biçimde Aymet teknik servis ekiplerince düzenlenebilmektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=154

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Kimya Siparişlerin Takibi

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı siparislerin_takibi.png

Firmaların ürün alış ve satış işlemleri öncesi toptancı veya müşterilerinden alacakları veya satacakları ürünlere ait rezerve, ayırttırma taleplerine kısaca sipariş işlemleri olarak tanımlayabiliriz. Günümüzde bir çok firma sipariş işlem aşaması ile çalışmalarını yapmaktadır. Firmalar için özellikle satış yapacağı siparişleri titiz bir şekilde takip edip karşılaması kurumsallık açısından büyük önem taşımaktadır. Aksi taktirde sosyal medyaya ev sahipliği yapmakta olan internet tabanlı bir çok ortamda firmanın reklamı kötü bir biçimde sergilenmekte ve bu durum firmaların geleceğini kritik duruma getirebilmektedir.

Kurumsal bir kimliğe kavuşmuş firmalar siparişlerini internet üzerinden yayınladıkları web sitelerinden veya direk olarak ön muhasebe ya da muhasebe programları ile takip edebilmektedirler. Güçlü bir ön muhasebe veya muhasebe yapısıyla donatılmış firmanın sipariş takibi ve sonucu o derece güçlü olmaktadır. Nitelikli ve profesyonel ön muhasebe veya muhasebe personeli seçimi de sipariş takibi yöntemi konusunda firmaya önemli derecede katkı sağlamaktadır.

Aymet Yazılım Çözümleri üretimini ve satışını yapmış olduğu bazı versiyonlarda sipariş ve sipariş işlemleri ile ilgili pratik ve kaliteli çalışmalar yapmış ve müşterilerinin kullanımına sunmuştur. Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe, Aymet . NET ön muhasebe ve muhasebe programları sipariş ve sipariş sonrası işlemlerde oldukça başarılı bir grafik sergilemektedir. Adı geçen ön muhasebe ve muhasebe programlarında yetkili müşterisinden siparişini pratik ve kolay bir şekilde almakta ve yazdırma özellikleri ile evrak takibi aşamasına geçebilmektedir. Aynı zamanda sipariş sonrası gelebilecek sevkiyat veya faturalama işlemleri taleplerinde entegrasyon mantığı ile tekrar ürün girişi veya cari girişi yapmadan devam edebilmektedir.

Kimya sektörüne ait bir deterjan işletmesinde çalışan ve Aymet Ticari Muhasebe kullanmakta olan bir ön muhasebe yetkilisi telefon veya internet ortamından müşterisinden almış olduğu siparişi ve takibini kolay ve pratik bir biçimde tanımlayabilir. Aymet yazılımda Siparişler butonuna tıklayarak açılan sipariş biriktirme havuzunda INS tuşu ile boş sipariş formu açarak ve açılan formda ilgili alanlara gerekli bilgilerin girişi ile sağlayabilir. Ön muhasebe yetkilisinin son olarak müşterisinin talep ettiği ürünleri sipariş formuna girişi ile sipariş girişi tamamlanmaktadır. Tamamlanmış sipariş formu müşterinin bilgilendirilmesi veya evrak takibi işlemleri için yazdırılabilmekte ve pdf formuna çevrilerek e-posta ile bilgilendirme ya da arşivleme yapılabilmektedir. Sipariş takibi konusunda Aymet yazılımlarına ait Sipariş menüsünde bulunan Sipariş Listesi, Detaylı Sipariş Raporu ve Özet Sipariş Raporları da ayrıca kullanıcıya geniş kriter ve süzme eklentileriyle sunulmakta, yetkilinin istediği içeriklerde rapor alabilmesini sağlamaktadır.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=143