Şehit Ailelerimize Bedelsiz Program” kampanyası devam ediyor. Diğer kampanyamız 31 Ağustos 2016’da sona eriyor.

23 Temmuz 2016 tarihinde başlatmış olduğumuz 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine yönelik “Şehit Ailelerine Bedelsiz Program” kampanyamız devam etmektedir. Bu kampanya ile birlikte devam eden diğer kampanyamız “Kahraman Milletimize %60’a varan İndirim” ise 31 Ağustos 2016 tarihinde sona erecektir. İlgililere önemle duyurulur.

Bu vesile ile, her zaman milli iradenin, seçilmiş cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin yanında olduğumuzu, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve özgürlüğümüzden asla taviz vermeyeceğimizi, “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır” inancıyla adı ne olursa olsun her türlü terörü lanetlediğimizi belirtir, bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Şehit ve yaralı aileleriyle birlikte tüm milletimize Allah’tan sabr-ı cemil niyaz ederiz.

 

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=162

Aymet Yazılım – Bulut Veri Tabanı Çözümleri

Bulut veri tabanı hizmetleri yada açık ifadesiyle her noktadan verilerinize erişim yapabilmenizi sağlayan sunucu tabanlı veri depolama sistemleri diye açıklayabileceğimiz hizmetler, internet kullanımının ve hızının artmasıyla her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır.

Okumaya devam et

En İyi Ticari Muhasebe Programı Nasıl Olmalı?

Bu makalemizde “En iyi ticari muhasebe programı nasıl olmalı” konusuna değineceğiz.

İyi bir muhasebe programını tarif edebilmek için önce ticari muhasebe programı kavramı üzerinde duralım. Ticari muhasebe programı, ticaret yapan şirketlerin stok, cari, irsaliye, fatura, sipariş, teklif, sözleşme, banka, çek, senet, kasa, barkod, elektronik terazi ve benzeri birçok özelliği içeren ve işletmenin ticari faaliyetlerini hızlı, kolay ve etkin bir şekilde takip edebilmesi için gerekli altyapıyı sunan yazılımlara verilen genel isimdir. İyi bir ticari muhasebe programında bulunması gereken temel özellikler şunlardır;

Okumaya devam et

E-Fatura Modülü Muhasebe Programı Entegrasyonu

Bu makalemizde E-Fatura hakkında bilgiler verip sonrasında da E-Fatura Modülü Muhasebe Programı Entegrasyonu hakkında temel bilgiler vereceğiz.

E-Fatura ülkemizde 397 nolu tebliğ ile hayata geçirilmiş olup 05.03.2010 tarihinden itibaren çeşitli kapsamlarda uygulanmaktadır. E-Fatura’nın uygulayıcısı ve standartlarının belirleyicisi Gelir İdaresi Başkanlığı’dır. E-Fatura elektronik bilr belge olup, kâğıt fatura ile aynı hukuki özelliklere sahiptir. E-fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uluslararası bir standart olan UBL-TR yöntemiyle uygulanan, XML tabanlı ortak bir standart olarak uygulanmaktadır. Bu standart hem alıcı hem de satıcılara arasında güvenli olup, zaman ve maliyetlerde tasarruf sağlayan bir yöntemdir. Sistemin güvenliği üst düzey elektronik imza protokolleri ile sağlanmaktadır.

Okumaya devam et

En İyi Genel Muhasebe Programı Nasıl Olmalı?

Bir çok şirket muhasebe kayıtlarını rahatlıkla takip edebileceği, kaliteli ama mümkün olduğu kadar hesaplı, sağlam altyapıya sahip, kolay kullanışlı ve arkasında güçlü teknik desteği olan genel muhasebe programı arayışı içerisine girmekteler. Peki bu konuda nelere dikkat etmek gerekiyor. Yani başlıkta da yazdığımız gibi acaba en iyi genel muhasebe programı nasıl olmalı?

Bu sorunun cevabını verirken bir çok kriteri göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bunlar;

  1. İhtiyaçlara cevap verebilmeli
  2. Kolay kullanışlı olmalı ve hızlı bir şekilde öğrenilebilmeli
  3. Uzun ve pahalı eğitimler almaya gerek olmamalı
  4. Fiyatı makul olmalı, programı satın almak için bir servet ödememeliyiz
  5. Teknik destek alabilmek için sesli yanıt sistemlerinde onlarca dakika beklemek zorunda kalmamalı, doğrudan teknik destek yetkilisine ulaşabilmeli ve sorunlarınıza anında müdahele edilebilmeli.
  6. Şirket büyüklüğüne uygun olacak yapıda ölçeklenebilir olmalı
  7. Mevcut raporlar yeterli olmalı ve istendiğinde geliştirilebilir olmalı
  8. Çok kullanıcılı yapıyı desteklemeli ve güvenilir bir alt yapıya sahip olmalı
  9. Ön muhasebe işlemlerini kolayca resmi muhasebe işlemlerine dönüştürebilecek entegrasyon özelliklerine sahip olmalı
  10. Temel muhasebe defterlerini ve raporlarını (Mizan, Bilanço, Gelir Gider Tablosu, Defter-i Kebir, Yevmiye Defteri) girilen ön muhasebe kayıtlarından otomatik üretebilmeli
  11. Muhasebe fişleri hem ön muhase sistemi üzerinden otomatik olarak hem de istenirse elle oluşturulabilmeli

Okumaya devam et

En İyi Ön Muhasebe Programı Nasıl Olmalı?

Google aramalarına baktığımızda bir çok kişinin en iyi ön muhasebe programını bulmaya çalıştığını ve bunun içinde bir çok programı denediğini görmekteyiz. En iyi ön muhasebe programının hangisi olduğunu bulabilmek aslında şu soruyu doğru cevaplamaya bağlıdır:

En iyi ön muhasebe programı nasıl olmalı?

Bu soruyu cevaplarken bir çok kriteri belirlemek gerekmektedir. Bunları maddeler halinde yazacak olursak;

  1. Kolay kullanışlı olmalı
  2. Çabuk öğrenilebilmeli, öğrenmesi için saatlerce, hatta günlerce eğitim almaya gerek olmamalı
  3. Hesaplı olmalı, bütçemizi zorlamamalı
  4. Özellikle ilk eğitimleri ve teknik desteği ücretsiz veriliyor olmalı.
  5. İhtiyaç olduğunda rahatlıkla ve hızlıca teknik destek alınabiliyor olmalı. Teknik destek alabilmek için günlerce beklemeye gerek olmamalı
  6. Ölçeklenebilir olmalı, yani küçük, orta ve büyük versiyonları olmalı
  7. İhtiyaca göre toplu fatura yazdırma, toplu irsaliye yazdırma gibi kolaylık sağlayan özellikler bulunmalı
  8. Raporlamalar yeterli çeşitlilikte ve geliştirilebilir olmalı
  9. İhtiyaca göre çok kullanıcılı ve güvenli bir alt yapıya sahip olmalı (client server mimarisi gibi)
  10. Veritabanı teknolojisi ölçeklenebilir ve güvenilir olmalı

Yukarıdaki özelliklere çok daha fazla madde eklenebilir ancak biz en çok gerekli gördüğümüz özellikleri yazdık. Farklı sektörlere göre bu maddeler arttırılabilir.

Okumaya devam et

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Kimya İstenilen Biçimde Fatura Ayarlarının Yapılabilmesi

Ticari işlemeler ve firmalar açısından kurumsal kimlik oldukça önemli bir ayrıntıdır. Günümüzde birçok firma kurumsal kimlik çalışmaları açısından, reklam, logo vb.. düzenlemeler yapmakta ve piyasa ortamında taleplerin dikkatini üzerine çekmektedir. Bu çalışma sayesinde firma veya işletme bölgede ve sektörde tanınmakta ayrıca belirgin özellikleriyle tercih edilerek satış potansiyelini artırmaktadır. Kurumsal kimlik sadece satış öncesi değil satış sonrasında da devam eden bir çalışmadır. Satış sonrası kurumsal kimlik çalışmaların bir tipi ise müşterilere satış sonrası düzenlenen satış faturaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Firma veya ticari işletmelerin müşterilerine kesmiş olduğu satış faturaları logolu ve firmaya özgü renk ve çizgilerle düzenlenmiş olmalıdır. Ayrıca faturalarda el yazısı kullanılmamalı simetrik ve düzgün biçimde uygun yazıcılar tercih edilmelidir.

Okumaya devam et

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Kimya Cari ve Stok Kartlarına Sınırsız Bilgi Resim Girişi

Firmalar ticari faaliyetlerini mağaza ortamında gerçekleştirmektedir. Ürünlerin sergilenmesi ve satışı genel olarak mağazalarda yapılmaktadır. Günümüzde internetin yaygın kullanımı nedeniyle ticari faaliyetlerin bu alanda kullanılması firmaların satış ve tanıtım işlemlerine imkan tanımıştır. Firmalar ticari faaliyetlerini günümüzde e-ticaret adını verdiğimiz kuruluş detay ve özelliklerini içeren web sitelerinde yürütebilmektedir. Bu alanda firmalar ürünlerini sergileyip sipariş alabilmekte ve banka bağlantılarıyla satış ve ödeme aşamasına geçebilmektedir. Satış ve sipariş öncesi firmalar açısından müşterilerine ürün tanıtımı ve görsel desteği çok önemli bir detaydır. Bu detay firmaların web sitesi yönetim panelinden yetkililer tarafından sağlanmaktadır.

Okumaya devam et

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Kimya Cari Modülünde İstenildiği Kadar Alt ve Üst Grup Oluşturulması

Ticari işletmeler müşteri ve toptancılarına ait hesapları ön muhasebe ve muhasebe programlarında tutmaktadırlar. İşletmelerin bu hesapları düzenli ve programlı bir biçimde takip etmesi çalıştırmış oldukları ön muhasebe veya muhasebe yetkilisinden ziyade kullanmış oldukları ön muhasebe ya da muhasebe programının özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin cari hesapların müşteri veya toptancı olarak gruplanması bu grup altında bulunan bölgeye göre il, ilçe gibi alt gruplar oluşturularak düzenlenmesi oldukça önemli bir ayrıntıdır. Hatta grupların ön muhasebe veya muhasebe yetkilisi tarafından rapor aşamasında çağrılarak istenilen grup ve alt gruplara göre raporlanması ve yazdırılması firma çalışmasına tahsilat, ödeme vb… işlemlerde avantaj sağlamaktadır.

Okumaya devam et